Close
(0) items
Sie haben keine Artikel im Warenkorb.
All Categories
  Filters
  Preferences
  Suchen

  Amenajarea gradinii primavara - ce accesorii sunt necesare

  Pentru cei care stau la curte si detin un spatiu verde, gradina oricat de mica ar fi are nevoie de amenajare. Dupa ce sunt indepartate si bucatile de gheata si ultimele urme de iarna, incepe aventura. Pentru ca nicio lucrare nu poate fi inceputa fara unelte de calitate, poate ar fi bine sa aruncati un ochi peste ofertele noastre.

  Orice gradinar, chiar daca este amator, are nevoie de accesorii si unelte pentru gradina: foarfeci, lopata, fierastru, sapa si grebla, eventual si o roaba, la care se adauga si unelte mici precum lopatica spre exemplu. Vor fi necesare mai mult ca sigur ghivece, jardiniere, araci, furtunuri, stropitori.

  Incepe prin a curata gradina

  Deseurile raman, resturi vegetale, tot ce a fost adus de vant de ce nu, trebuie strans, astfel incat pamantul sa ramana curat. O grebla de calitate va fi de mare ajutor.

  In cazul celor care au gazon grebla va fi folosita astfel incat sa fie curatat terenul si aerat, dar nu cu miscari agresive. In zonele in care exista o cantitate de apa ce stagneaza, aceasta va fi drenata sapand un canal de scurgere.

  Urmeaza toaletarea copacilor si eventual al gardului viu daca exista. Un fierastrau electric poate fi necesar in cazul unor taieri masive ori poate fi suficient un foarfece de gradina. La pomii fructiferi este necesara operatiunea de taiere pentru ca se va stimula si rodirea. In orice caz, se vor taia varfurile, se vor indeparta crengile uscate sau rupte.

  Fertilizarea

  Terenul trebuie pregatit astfel incat noua generatie de plante sa poata sa se dezvolte corect. Este nevoie de fertilizare, de aplicarea unui ingrasamant natural. Pentru ingrasamantul aplicat la baza copacilor este nevoie a se sapa pamantul in jurul acestora.

  Irigare

  Un sistem de irigatii ar fi de preferat. Solutiile pe care le dispunem sunt destul de variate, astfel ca pentru cei care au un buget restrans ramane valabila clasica modalitate de a uda pamantul, cu furtun montat la robinet de apa. O solutie estetica totodata este si stropitoarea de gradina de tip picurator, in forma de... floarea soarelui.

  In orice caz, trebuie verificati robinetii, instalatia de iluminat, cea de apa.

  Pentru tot ce tine de plantat, aici trebuie decis modul in care va fi amenajata gradina si ce tipuri de plante sunt dorite. Un calendar al plantarilor va ajuta in mod special. In functie de aceste decizii vor fi necesare desigur accesorii ce includ chiar si pompe de stropit, necesare pentru aplicarea de produse fitosanitare.

  Va asteptam in cadrul paginii noastre la sectiunea accesorii pentru gradina pentru a va alege produsele necesare.

  Einen Kommentar hinterlassen