Close
(0) produse
Nu aveti niciun produs in cosul de cumparaturi.
Toate Categoriile
  Filters
  Preferinte
  Cauta

  Cum functioneaza pompele submersibile si cum trebuie intretinute?

  Cum functioneaza pompele submersibile si cum trebuie intretinute?

  Cand ne referim la zone in care o retea centralizata de apa potabila nu este construita, automat este nevoie de un dispozitiv de extragere a apei din cea mai apropiata sursa. Spre deosebire de hidrofor, o pompa submersibila se utilizeaza pentru a extrage apa de la adancimi mari. O pompa submersibila are mai multe aplicatii practice si datorita puterii de extragere se pot utiliza atat pentru uzul casnic, cat si pentru cel industrial.

  In catalogul magazinului nostru TopStrong se regasesc o varietate de modele de pompe submersibile ce acopera o arie vasta de necesitati. Totusi, inainte de a achizitiona un astfel de dispozitiv este esential de inteles cum functioneaza acestea.

  Cum functioneaza pompele submersibile?

  Spre deosebire de hidrofoare, pompele submersibile functioneaza in apa, deoarece aceasta are si rolul de a raci motorul. Pompele submersibile functioneaza datorita unui motor inchis etans care pompeaza apa la suprafata chiar si de la adancimi mari.

  Daca locuiti la casa si apa trebuie extrasa direct din pamant, iar stratele acvifere se regasesc la adancimi mari, atunci va recomandam pompele submersibile. Acestea sunt eficiente si mai mult decat atat indeplinesc cu succes si cerintele de irigare a gradinii, acolo unde este cazul.

  Din ce este alcatuita o pompa submersibila?

  Principiul de functionare este unul simplu, prin urmare nu sunt necesare foarte multe componente. Asadar, o pompa submersibila este alcatuita din carcasa, elemente de etansare, valve si supape pentru reglarea presiunii si motorul. La toate acestea se adauga si duzele ce permit conectarea la tevile care fac legatura cu intreaga instalatie sanitara a locuintei.

  In functie de model, pompele submersibile difera, tinand cont de materialul din care sunt confectionate componentele. In catalogul magazinului nostru veti regasi o multitudine de optiuni menite sa se plieze pe diferite bugete si necesitati.

  pompa submersibila

  Cum intretineti o pompa submersibila?

  Pentru o rezistenta indelungata, pe langa specificatiile pompelor submersibile este necesar sa vizati si lucrarile de mentenanta. Pentru inceput este absolut necesar ca aceste dispozitive sa fie montate si utilizate corect, conform cerintelor impuse de fiecare model. De asemenea, va recomandam sa efectuati verificari frecvente pentru ca echipamentul sa fie eficient si sa fie mentinut un randament echilibrat.

  O etapa importanta in ceea ce priveste ingrijirea pompelor submersibile este reprezentata de verificarea imersiei in lichid. Trebuie urmarita mai exact etanseizarea, deoarece orice picatura de apa va provoca un scurtcircuit al motorului. De asemenea, aceasta trebuie sa fie pornita atunci cand este in apa.

  Verificarile trebuie efectuate dupa o anumita perioada de utilizare specificata in fisa tehnica a produsului. Pompa submersibila se deconecteaza de la sursa de curent, dupa care se verifica principalele componente si se inlocuiesc cele uzate cu altele noi.

  O alta problema frecventa a pompelor submersibile consta in inghetarea apei iarna. Prin urmare, trebuie luate masuri de siguranta specifice si recomandate de specialisti.

  Va invitam sa vizualizati produsele noastre TopStrong si sa alegeti modelul potrivit. Alaturi de fiecare articol veti regasi o serie de specificatii tehnice, iar pentru mai multe detalii si recomandari va stam la dispozitie.

  Sterge comentariul