Close
(0) produse
Nu aveti niciun produs in cosul de cumparaturi.
Toate Categoriile
  Filters
  Preferinte
  Cauta

  Cum alegi un hidrofor bun?

  Cum alegi un hidrofor bun?

  Cum alegi un hidrofor bun?

   

  Atunci când te hotărăști să-ți construiești sau să-ți amenajezi o casă, iei în considerare mai multe aspecte, dar și mai multe variante, pentru a nu da greș. Cu siguranță că mai întâi de toate, va trebui să faci un plan împreună cu arhitectul tău pentru a amenaja cu bun gust fiecare încăpere, de la dormitor, living, bucătărie, puncte de acces și până la baie pentru ca totul să arate foarte bine. Cauți locuri liniștite, cu aer curat și peisaje frumoase? Ei bine, atunci, va trebui să te gândești și la modalitatea în care vei amenaja și vei utila casa pentru a avea parte de cel mai ridicat confort.

  Probabil că locul în care alegi să-ți faci casa pentru a corespunde tuturor necesităților tale se află într-o regiune mai puțin populată, iar accesul la utilități este unul mai dificil. Cu siguranță că în acest caz vei avea nevoie de apă curentă, așa că Top Strong vine în întâmpinarea nevoilor tale cu cele mai bune hidrofoare de pe piață.

  Hidrofoarele reprezintă o soluție foarte bună în ceea ce privește alimentarea cu apă, astfel încât, investiția este de mică amploare pentru că un hidrofor poate să extragă apa din pânza freatică în mod direct, asigurând totodată accesul în mod continuu la apa potabilă a locuinței.

  Ce sunt hidrofoarele?

  Hidrofoarele sunt niște unelte extrem de versatile, care pot fi utilizate pentru diferite întrebuințări: alimentarea cu apă a locuințelor, pentru irigații, pentru a pompa apa curată, dar și pentru scoaterea apei din fântâni. În ceea ce privește construcția unei case într-o zonă mai puțin populată sau mai slab dezvoltată din punct de vedere al infrastructurii deoarece conectarea la canalizare este una dificilă, hidrofoarele sunt ideale pentru că vor pompa apa în majoritatea activităților casnice sau chiar și agricole.

  Tipuri de hidrofoare

  La nivelul pieței, există mai multe tipuri de hidrofoare, dotate și echipate corespunzător pentru orice necesitate. După modul de operare, hidrofoarele se împart în: hidrofoare de adâncime și hidrofoare de suprafață.

  1.       Hidrofoarele de adâncime sunt de regulă destul de performante, au motoare de mare putere, fiind ideale pentru a aduce apa de la adâncimi mari, de până la 25. Deși sunt puțin mai costisitoare atât din punct de vedere al consumului energetic, cât și al prețului, acestea sunt și extrem de eficiente. De asemenea, în cazul în care vrei să procuri un hidrofor foarte bun de adâncime, atunci optează pentru cele care au capacitatea să pompeze apa de la circa 25 de m adâncime. 

   

  1.       Hidrofoarele de suprafață au capacitatea de regulă de a extrage apa de la adâncimi mai mici, până la aproximativ 8 m. Acestea sunt avantajoase atât din punct de vedere al prețului, comparativ cu cele de adâncime, cât și mai economice din punct de vedere al energiei, mai ales că acest tip de hidrofor nu acționează la presiuni extrem de mari. Principalul dezavantaj este acela al faptului că este limitat și nu lucrează la presiuni foarte mari, astfel încât, nu îl vei putea utiliza pentru a pompa apa la adâncimi foarte mari.

   

  În ceea ce privește metoda de aspirare, hidrofoarele sunt cu pompe submersibile și cu pompe de suprafață.

  •          Hidrofoarele cu pompe submersibile sunt la rândul lor de două feluri: multietajate și monobloc. De regulă, hidrofoarele cu pompe submersibile multietajate sunt utilizate pentru apa curată, iar cele monobloc sunt folosite pentru a filtra apa murdară. 
  •          Hidrofoarele cu pompe de suprafață sunt la rândul lor de două tipuri: pentru adâncimi mari și pentru adâncimi mici. Hidrofoarele cu pompe de suprafață pentru adâncimi mici au capacitatea de a extrage apa de până la 9 m adâncime, în timp ce pompele de suprafață cu adâncimi mari pot extrage apa de la o adâncime de peste 9 m, fiind dotate cu ejectoare. 

   

  De asemenea, din punct de vedere al materialului, hidrofoarele sunt: de inox sau de fontă. Inoxul conferă un randament mai mare decât fonta, însă hidrofoarele din fontă sunt mai rezistente.

  Recomandări pentru funcționarea în parametri normali a hidrofoarelor

  -          țevile se montează de pe traseul de aspirație pentru a se produce o pantă crescătoare către hidrofor, asigurându-se astfel o aerisire mai bună atât a țevilor, cât și a pompelor;

  -          trebuie să se asigure o etanșeitate perfectă a tuturor îmbinărilor;

  -          nu folosi fitinguri care au diametre interioare de ordin inferior diametrului interior al țevii;

  -          utilizează coturi cât mai puține, cel mult un cot pe fiecare țeavă pe traseul de aspirație;

  -          încearcă să respecți cu strictețe diametrul interior al traseului de aspirație.

  Componența unui hidrofor

  1.       Presostat – comutator ce are ca scop cuplarea sau decuplarea motorului pompei, în funcție de presiunea apei din rețea. De obicei acesta este reglat încă din fabrică după următoarele valori:

  Presiunea de cuplare a motorului (Pmin) – 1,5 bari;

  Presiunea de decuplare a motorului (Pmax) – 2,8 bari.

  1.       Manometrul este cel care de regulă specifică presiunea apei din întreaga rețea, însă nu oferă indicații în ceea ce privește presiunea aerului existent în butelie.
  2.       Orificiul de aspirație este cel care se conectează de obicei la țeava de aspirație. Important este să nu folosești altceva decât țeava metalică pe traseul de aspirație sau cea din pvc, care de altfel este recomandată și din fabrică, astfel încât, să fie respectat diametrul interior. De asemenea, este foarte important să nu folosești furtune, fitinguri care au dimensiunea mai mică decât dimensiunea interioară a țevii sau reducții..
  3.       Motorul electric este cel care acționează pompa.
  4.       Corpul hidroforului reprezintă practic forma pompei.
  5.       Butelia este partea care înmagazinează apa în interiorul acelei membrane elastice, ceea ce înseamnă că se asigură o anumită presiune constantă. Totodată, butelia este și cea care determină funcționarea constantă a electropompei. Cu cât volumul ei este mai mare, cu atât crește durata de viață a pompei.
  6.       Bușonul de golire are rolul de a goli pompa pentru a o proteja împotriva înghețului în anotimpurile friguroase.
  7.       Orificiul de refulare se cuplează de regulă la țeava de refulare. După ce a fost montat ștuțul, se recomandă de asemenea să se monteze și un robinet care are bilă, permițându-ți astfel să oprești apa atunci când este cazul și să reglezi debitul maxim care a fost consumat.

  Funcționarea unui hidrofor

  Cum îți dai seama dacă un hidrofor funcționează corect? Este destul de simplu! După perioadele de oprire și de pornire. În momentul în care pompa de la hidrofor începe să pornească, aceasta va trebui să funcționeze un timp îndelungat. În cazul în care pompa începe să funcționeze, apoi să se oprească și iar să funcționeze într-un interval destul de scurt de timp, înseamnă că hidroforul respectiv are o anumită problemă.

  Responsabilă pentru defecțiune în acest caz ar putea fi perna de aer deoarece aceasta își pierde presiunea și în cele din urmă nu mai semnalizează în mod corect pompa. Pentru a reface această problemă, perna de aer va trebui schimbată, însă pentru a face acest lucru, hidroforul va trebui scos din priză și foarte important este ca robinetul să fie închis la intrare, iar instalația va trebui golită până în momentul în care ceasul de presiune va indica valoarea 0. Circuitul din casă va trebui închis și el de la pompă, iar cu ajutorul unei pompe de umflat roțile, presiunea va trebui adusă la valoarea de 1,6 atmosfere din partea laterală a vasului, unde se află de obicei un capac cu vintil. După ce aceste lucruri au fost realizate, hidroforul se va băga în priză, se vor deschide circuitele, iar acesta ar trebui să funcționeze acum în parametri normali.

  O bună funcționare a hidroforului este dată și de numărul opririlor și pornirilor ale pompei și de asemenea, un alt factor cheie, care este și un component al hidroforului poate fi și presostatul, care se mai poate întâmpla să i se spargă membrele sau să mai piardă presiune.

  Cum alegi un hidrofor bun?

  În primul rând, trebuie să ții cont de câtă apă ai nevoie pentru casa ta, dar și de debitul de apă care îl poate da pânza freatică în acea regiune în care se află locuința ta, de numărul de porniri și de opriri ale pompei pe oră, de volumul rezervorului, dar și de presiunea minimă și maximă.

  Un alt factor este adâncimea apei pentru că apa poate fi absorbită printr-un tub la o înălțime maximă de circa 9 m, astfel încât, este indicat ca instalația hidroforului să fie montată destul de aproape de suprafața apei. În cazul în care adâncimea apei este una mult mai mare, atunci optează pentru un hidrofor de adâncime, care vine echipat cu un ejector ce se introduce direct în apă.

  Știm că în momentul în care vrei să-ți construiești o casă, îți dorești să optezi pentru cele mai bune produse și să iei cele mai inteligente decizii, așa că noi îți oferim o gamă largă de hidrofoare, care pot fi achiziționate de pe topstrong.ro la cele mai bune prețuri. În cazul în care ești interesat, aruncă o privire aici: topstrong.ro.  

   

  Sterge comentariul