Close
(0) produse
Nu aveti niciun produs in cosul de cumparaturi.
Toate Categoriile
  Filters
  Preferinte
  Cauta

  Ce sunt și cum funcționează pompele submersibile?

  Ce sunt și cum funcționează pompele submersibile?

  Ce sunt și cum funcționează pompele submersibile?

   

  În momentul în care ai casa amplasată lângă un râu sau fântâna se află în propria curte, alimentarea cu apă potabilă este destul de facilă, însă ce se întâmplă dacă nu ai parte de toate aceste lucruri și va trebui să te descurci cum poți? Există acum alternative extrem de practice, care îți ușurează munca și care pot reprezenta o investiție destul de inteligentă atunci când vine vorba despre alimentarea unei locuințe cu apă potabilă.

  Pompele submersibile reprezintă alegeri ideale, care te ajută atât în propria casă, cât și în sectorul agricol, industrial sau comercial și chiar și pentru extragerea apei de sub pământ din pânza freatică. De asemenea, pompele submersibile pot fi folosite în diferite activități, cum ar fi: irigațiile, pentru drenaj, pentru a pompa apa reziduală, dar și pentru alimentarea locuințelor cu apă. Poți beneficia de orice tip de pompă dorești pentru că Top Strong îți pune la dispoziție o gamă largă de astfel de pompe.

  Ce sunt pompele submersibile?

  Pompele submersibile sunt acele instrumente care ajută la alimentarea locuințelor cu apă, astfel încât, metoda de funcționare a acestora este dată de scufundarea pompei în acel lichid de pompare, având totodată și un rol de răcire. Lichidul de pompare are menirea de a izola foarte bine motorul pompei, care este închis ermetic. Se folosește în această conjunctură și un sistem de sigilii de ordin mecanic, ce au rolul de a preveni intrarea lichidului de pompare la motor, evitând astfel un scurt-circuit.

  O altă definiție este aceea că pompele submersibile sunt de fapt niște cilindrii, cu o lungime destul de mare, care încep de la circa 50 de cm. Atât pompa lor, cât și motorul sunt montate într-un singur corp, care sunt introduse în puț, sub nivelul apei. Acestea funcționează cu ajutorul unui cablu, care este conectat la motor.

   

   

  Cum funcționează pompele submersibile?

  Un lucru foarte important este acela că nu trebuie niciodată să folosești o pompă submersibilă fără apă, iar dacă cumva ți s-a întâmplat acest lucru, trebuie neapărat să stingi pompa și să o lași să se răcească, iar mai apoi o poți amorsa, utilizând apă curată.

  Pentru o bună funcționare este necesar ca mai întâi de toate să umpli pompa, înainte de a o porni, cu apă curată. Apa trebuie introdusă prin intermediul orificiului de amorsare, iar după ce ai realizat acest lucru, trebuie să pornești pompa din nou, însă nu înainte de a-i pune capacul. De asemenea, pompa submersibilă este necesar să fie amorsată de fiecare dată în cazul în care aceasta nu a fost utilizată pentru o perioadă mai lungă deoarece este posibil ca aerul să pătrundă în conductele pompei în acest timp.

  De ce să alegi o pompă submersibilă?

  Principalul avantaj al acestor pompe este acela că au capacitatea de a oferi o forță de ridicare destul de mare, astfel că acestea, pentru a ridica lichidul nu se axează pe presiunea aerului. De asemenea, pompele submersibile pot fi conectate la o conductă mai rigidă sau la un furtun destul de flexibil.

  Care este diferența dintre un hidrofor și o pompă submersibilă?

  În momentul în care ești nehotărât dacă să optezi pentru un hidrofor sau pentru o pompă submersibilă, ar trebui să mai întâi să te gândești la ce anume ai dori să folosești dispozitivul și să vezi care sunt avantajele fiecăruia în parte.

  De exemplu, hidroforul te poate ajuta să aspiri apa de la o anumită adâncime, iar pompa te va ajuta să împingi apa spre suprafață. Hidroforul, fără pompa submersibilă poate aduce apa de la maxim 8-10 m, pe când pompa submersibilă are o capacitate mai mare.

  Hidroforul trebuie mai întâi de toate amorsat înainte de funcționare, astfel încât să nu existe probleme tehnice pentru care vei avea nevoie de ajutor din partea profesioniștilor, în timp ce pompa submersibilă prezintă o capacitate de automorsare convenabilă. De asemenea, în cazul pompelor submersibile, consumul energetic este mai redus, iar presiunea utilizată este mai mare, ceea ce poate reprezenta un avantaj.

  În cazul în care vrei să optezi doar pentru un hidrofor sau pentru o pompă submersibilă, ai aici câteva exemple de hidrofoare sau pompe submersibile

  Cum alegi o pompă submersibilă?

  Așa cum ai aflat încă de la început, pompa submersibilă are rolul de a împinge apa din puț, ducând într-un final la alimentarea unei locuințe cu apă. Pe lângă această pompă se mai poate monta și un vas de expansiune împreună cu un hidrofor, presostat, obținându-se astfel un hidrofor cu pompă submersibilă, ceea ce înseamnă că te va ajuta tot timpul să ai parte de o presiune constantă și te va ajuta să reduci numărul de porniri și de opriri.

  Trebuie să ții cont totodată și de adâncimea puțului în care vrei să introduci pompa, astfel că este important să verifici forajul pe care l-ai făcut cel mai probabil cu o firmă specializată pentru a determina adâncimea puțului, dar și debitul acestuia, astfel încât, să măsori care este distanța până la luciul apei. Cel mai simplu de verificat acest lucru este să legi o greutate de o funie pe care să o pui în fântână, iar în momentul în care simți că aceasta a atins nivelul apei, încearcă să scoți funia și să măsori distanța până la nivelul pământului.

  Dacă încă te întrebi ce fel de pompă să montezi, atunci încearcă să optezi pentru o pompă în funcție de adâncimea puțului. Dacă nivelul de apă este între 1-8 metri, atunci poți opta pentru un hidrofor, iar pentru un nivel al apei mai mare de 8 m adâncime, atunci poți alege o pompă submersibilă.

   

  Tipuri de pompe submersibile

  1.       Pompe submersibile pentru apa curată – sunt acele dispozitive folosite doar pentru apa fără impurități și fără prea mult nisip. De asemenea, aceste pompe pot fi folosite și în cazul în care vrei să aduni apa de ploaie și să o depozitezi într-un bazin sau ai nevoie de apa respectivă pentru grădinărit. Aceste pompe sunt utilizate și în cazul inundațiilor, însă aici va trebui să ții cont de faptul că acea apă este posibil să aibă o cantitate cam mare de nămol, ceea ce înseamnă că o pompă de apă curată în aceste cazuri va fi nepotrivită.
  2.       Pompe submersibile pentru apa murdară – sunt ideale pentru apele care conțin particule de dimensiuni mari, fiind totodată și foarte rezistente în cazul în care apa conține noroi. Înainte de a achiziționa o astfel de pompă, trebuie să ții cont de dimensiunea particulelor existente în apă. Aceste pompe pot fi folosite inclusiv pentru apa curată, dar și în calitate de pompă pentru fosă septică. 
  3.       Pompe submersibile pentru puțuri – acestea sunt în general folosite pentru a scoate apa din fântână sau din puțuri și de cele mai multe ori, au rolul de a alimenta casa cu apă potabilă. 

  Așadar, pompele submersibile sunt dispozitive utilizate din ce în ce mai mult, fiind ideale atunci când vine vorba despre alimentarea unei locuințe cu apă, despre irigații, canalizare, grădinărit și multe altele. De pe Topstrong.ro vei putea achiziționa cele mai bune pompe submersibile, având opțiuni variate.

   

  Sterge comentariul