Close
(0) produse
Nu aveti niciun produs in cosul de cumparaturi.
Toate Categoriile
  Filters
  Preferinte
  Cauta

  Care sunt criteriile de alegere a unui hidrofor?

  Care sunt criteriile de alegere a unui hidrofor?

  În zonele unde nu există o rețea de țevi pentru apă, în special în unele localități rurale este absolut necesară achiziția unui hidrofor. Pentru ca alegerea să fie cea corectă este ideal să fie prezentate componentele esențiale din care este compus acest dispozitiv.

  Un prim punct de plecare este alegerea unui magazin specializat pe această nișă. TopStrong este un reper pentru publicul larg. Recomandările se concentrează asupra stocului variat de modele de hidrofoare ce acoperă cerințe variate. Mai exact, în catalogul magazinului se regăsesc peste 400 de tipuri de hidrofoare.

   

  Criterii de alegere a unui hidrofor - componente și specificații

   

  La prima vedere orice hidrofor își îndeplinește funcția de a extrage apa necesară dintr-un puț pentru întreaga casă și chiar pentru gospodărie. În realitate, acest aparat mecanic este conceput din mai multe componente care îndeplinesc roluri diferite. Randamentul și necesarul de apă este dat de caracteristicile particulare ale fiecărui element în parte. În cele ce urmează vor fi prezentate pe rând aceste componente întocmai pentru ca investiția să fie una eficientă.

   

  *Pompa hidroforului

   

  În termeni tehnici, acest element poartă denumirea de electropompă și funcționează cu ajutorul curentului electric. Materialul din care este realizată pompa hidroforului variază și trebuie ales în funcție de condițiile locului de amplasare și frecvența de utilizare. La TopStrong se regăsește o gamă variată de hidrofoare a căror pompe se pretează pentru anumiți kW de putere și nu numai. În ceea ce privește materialul pompei este recomandat inoxul, iar în portofoliul magazinului menționat, acest aspect al calității este vizat în detaliu.

   

  *Vasul de expansiune

   

  Dimensiunile vasului de expansiune variază întocmai pentru că nevoile sunt diferite. Capacitatea rezervorului la TopStrong variază de la 24 de litri până la 100 de litri. Pentru uzul casnic spre exemplu, recomandările sunt diferite în funcție de numărul de utilizatori din locuință. Mai exact, pentru 1-2 persoane vasul de expansiune poate fi de 24 de litri. Dacă ne referim la familii de 3 - 4 persoane este necesară o capacitate de 50 de litri.

  Acestea sunt indicații orientate spre o utilizare obișnuită. Dacă cerințele cresc sau se dorește și irigarea grădinii, capacitatea trebuie să fie mai mare. Dacă vasul de expansiune nu este ales corespunzător va crește și consumul pentru că rolul vasului de expansiune este în primul rând de a reduce numărul de porniri și opriri ale electropompei.

   

  *Racordul

   

  Această componentă nu este altceva decât furtunul care leagă pompa hidroforului de vasul de expansiune. Trebuie de menționat că există diferite dimensiuni și tipuri. Important este că atunci când trebuie schimbat vasul de expansiune sau pompa să fie urmărite dimensiunile impuse de modelul de hidrofor.

   

  *Manometrul

   

  Acesta afișează și măsoară presiunea apei din sistemul de alimentare. Este absolut necesar de urmărit din când în când valoarea afișată pentru a nu se produce defecțiuni în întreaga rețea de apă.

   

  *Presostatul

   

  Presostatele îndeplinesc rolul de a opri și a porni pompa în funcție de presiunea apei. În general, acestea sunt setate în intervalul 1,5 - 2,5 bari. Totuși, acestea se pot reseta în funcție de necesitate.

  Având în vedere principalele componente ale unui hidrofor, cei interesați sunt invitați să vizualizeze modelele variate din catalogul magazinului specificat pe TopStrong.ro. Mai mult decat atât, echipa oferă informații tehnice suplimentare pentru ca alegerile să corespundă cu cerințele particulare ale fiecărei locuințe.

  Sterge comentariul
  Arhiva blog