Close
(0) produse
Nu aveti niciun produs in cosul de cumparaturi.
Toate Categoriile
  Filters
  Preferinte
  Cauta

  Care este diferența dintre o pompă submersibilă și un hidrofor?

  Care este diferența dintre o pompă submersibilă și un hidrofor?

  Care este diferența dintre o pompă submersibilă și un hidrofor?

  Cu toții ne dorim ca la un moment dat să avem parte de o casă ca în povești, într-un loc în care liniștea abundă și unde peisajul ne încântă vizual în toate anotimpurile. Deseori, se întâmplă să avem anumite impedimente în ceea ce privește ridicarea unei astfel de case într-un asemenea loc, mai ales că infrastructura s-ar putea să nu fie chiar atât de bine pusă la punct. În cazul în care nu avem apă curentă așa cum ne-am dori este ideal să găsim alternative și pentru ce ar fi mai bine de optat dacă nu pentru un hidrofor sau pentru o pompă submersibilă?

  Top strong este firma care comercializează orice tip de hidrofoare sau pompe submersibile atât profesionale, cât și de uz casnic. Așadar, pentru construirea unei case, lucrurile devin mai simple, mai ales că aceste pompe submersibile sau hidrofoare pot fi folosite în orice domeniu, indiferent că este vorba despre propria casă, despre grădina care se dorește a fi amenajată sau chiar și pentru construcții, agricultură, inginerie sau domeniu utilitar.

  Cu toții știm că hidrofoarele au rolul de a alimenta o locuință cu apă potabilă, astfel încât, acestea pot fi folosite inclusiv în apartamente atunci când presiunea apei de la chiuvetă este prea mică. De asemenea, hidrofoarele au câteva avantaje care nu trebuie neglijate, astfel încât, pe lângă faptul că sunt destul de silențioase, eficiente și economice, acesta au capacitatea de a alimenta o întreagă casă cu apă, fiind în același timp extrem de rezistente la coroziune.

  În momentul în care vă decideți să vă achiziționați un hidrofor, cel mai bine ar fi să țineți cont de anumite aspecte, precum: numărul consumatorilor, numărul băilor, dar și frecvența consumului. De obicei, hidroforul pornește mai rar atunci când rezervorul este mai mare, în schimb, atunci când rezervorul este mai mic, hidroforul va porni și la cel mai mic consum de apă. Totodată, acesta are tendința să pornească atunci când rezervorul este golit cam la jumătate. Indicat în cazul în care doriți să vă alimentați o casă cu apă ar fi să optați pentru un hidrofor mai performant deoarece acesta va deține un sistem inovativ prin intermediul căruia acesta se oprește imediat dacă se sesizează lipsa apei. Aruncați o privire aici pentru a găsi cea mai variată gamă de hidrofoare.

  O altă modalitate de a aproviziona locuința cu apă este reprezentată de folosirea pompelor submersibile. Acestea, la fel ca hidrofoarele, au rolul de a asigura apa curentă în locuințe, acolo unde o rețea de apă nu există, însă de asemenea, pompele submersibile pot fi folosite și pentru drenaj, pentru irigare sau pentru pomparea apelor reziduale. Pompele submersibile funcționează prin scufundare sau imersare în lichidul de pompare, astfel încât, acest lichid are și rol de răcire. De asemenea, pompele submersibile prezintă la rândul lor câteva avantaje: motorul pompei este izolat foarte bine de lichidul de pompare deoarece este închis ermetic și în același, timp, sunt folosite diferite sigilii pentru a împiedica lichidul să pătrundă la motor și să cauzeze un scurt-circuit. Principalul avantaj al acestor pompe este acela că prezintă o forță destul de mare de ridicare și nu se bazează pe ceea ce înseamnă presiunea aerului exterior pentru a ridica lichidul. Acestea pot fi conectate fie la o conductă rigidă, fie la un furtun flexibil, asigurând astfel buna funcționare.

  Cei mai mulți dintre noi se întreabă care este diferența dintre un hidrofor și o pompă submersibilă? Când ar trebui să alegem un hidrofor și când anume o pompă submersibilă? Ei bine, răspunsul vine imediat! Dacă hidroforul are rolul de a aspira apa dintr-un rezervor sau dintr-o fântână și în general este poziționat la suprafața apei, o pompă submersibilă se amplasează în apă, astfel încât, aceasta are rolul de a împinge apa spre suprafață direct din pânza freatică.

  În cazul în care nu v-ați hotărât ce anume să alegeți, în acest caz, ar trebui să țineți cont în primul rând de adâncimea apei, distanța la care se află lichidul de pompare față de casă, dar și de consumul care este estimat. Pentru a vă face o idee în privința adâncimii, un hidrofor are capacitatea de a aspira apa de până la 9 m adâncime, în schimb, pompa va avea rolul de a pompa apa de la adâncimi mult mai mari. În cazul în care nivelul de apă este la o adâncime mult mai mare față de nivelul solului și dacă pe lângă alimentarea cu apă vă doriți de exemplu să udați și grădina sau să faceți și alte lucruri, atunci veți avea nevoie de o pompă submersibilă. Totodată, pompa submersibilă are o presiune mai mare de 30% comparativ cu un hidrofor și nu în ultimul rând, va avea un consum de electricitate mult mai mic.

  Top strong este un distribuitor unic de produse INFLUENT, cu o experiență de aproximativ 11 ani în acest domeniu. Totodată, Top strong oferă cele mai bune soluții atunci când vine vorba despre grădinărit, produse hobby, reparații, cosmetică auto, întreținere, unelte sanitare, unelte și scule electrice și multe altele. Unele dintre cele mai căutate produse sunt cele de pompare a apei, iar aici ne referim la gama de hidrofoare sau la cea de pompe submersibile atât de ordin profesional, cât și industrial.

  Top strong își dorește să satisfacă nevoile tuturor clienților, oferindu-le acestora cele mai bune soluții, adaptate fiecărui produs în parte. În ultimii ani, compania a reușit să le demonstreze clienților faptul că produsele sunt de o calitate superioară, iar rata retururilor este aproape inexistentă. În cazul în care vă doriți să vă convingeți de acest lucru, nu ezitați să alegeți produsele Top strong de care aveți nevoie: www.topstrong.ro !

  Comentarii
  07.08.2019 18:16
  Ce model de prescontrol îmi rcomndați pentru pompa submersibila pentru ape curate Wasserkonig WTX3000-48
  Sterge comentariul